Cacao ceremonieSACRED CACAO CEREMONIE - EEN REIS DIEP IN JE HART

Wat is een cacao ceremonie?

Een cacao ceremonie is een emotionele en zintuiglijke ervaring. Het nodigt je uit om contact te maken met je diepste wezen en de kern van je hart. Het ontgift je lichaam en je ziel en geeft je immuunsysteem een enorme boost. 

Cacao is een zacht maar toch krachtig medicijn wat je de mogelijkheid geeft om je hart te openen en healing te vinden op verschillende niveaus. De actieve ingrediënten van Cacao werken sterk op het hart chakra, brengen ons terug naar een natuurlijke staat van voelen, uit het hoofd, en verbind ons intuïtief met moeder aarde. 

Door de euforie-inducerende bestanddelen kunnen emoties loskomen en weer gaan stromen. Je kan een hoge mate van blijdschap voelen en een verhoogde gevoeligheid van de zintuigen. Rauwe cacao bevat een sterke dosis mineralen en voedingsstoffen die helpen het lichaam te helen, de nieren en lever te ontgiften, stress te verminderen en versterkt op natuurlijke wijze de afgifte van gelukshormonen. 

Cacao word in Midden en Zuid Amerika al sinds mensenheugenis beschouwt als een heilige plant met krachtige helende eigenschappen. En word daar ook wel het ‘elixer van de goden’ genoemd. Een inheemse mythe stelt dat wanneer de aarde en haar bevolking uit balans is, de ‘sacred cacao’ uit het regenwoud komt om de harten van mensen te openen en deze planeet terug te brengen naar een staat van harmonie en balans. Deze tijd is nu!

De cacao die bij deze ceremonie gebruikt zal worden komt uit Bali en Peru, rauwe cacao in de puurste vorm. Het is met zorg en liefde geteeld speciaal voor ceremonies. De elixer is volkomen veilig en heeft geen hallucinogeen effect. 

 

Inhoud van deze ceremonies:

De ceremonie is een uitnodiging om terug te komen naar je essentie. Om JA te zeggen tegen het leven in haar totaliteit en facetten van onszelf te herontdekken die we vergeten waren.

We zullen de cacao drinken en aan een reis beginnen waarbij we gebruik maken van de kracht van intentie, de elementen, de chakra’s, dans, sound healing of yoga.  De reis zal je zowel diep naar binnen leiden als naar buiten. In deze ceremonie zul je een diepe intimiteit met jezelf ervaren maar we zullen ook samen diep in de viering van het leven gaan. 

Op een liefdevolle manier word je door een reeks oefeningen geleid waarbij je, binnen de geborgenheid van gemeenschap, weer in staat gesteld word je eigen reflectie te zien. Verliefd te worden op jezelf. En op een diep niveau een verbinding aan te gaan met alles wat is. 

 

Voor wie

Voor iedereen die verlangt naar een diepgaande verbinding met zichzelf, gemeenschap, moeder aarde en 'all that is'! 

Om de cacao zo goed mogelijk haar werking te laten doen, is het beter een dag van te voren geen alcohol te drinken en matig tot geen vleesproducten te eten. Drink een paar uur voor de ceremonie geen cafeïne en eet licht.   


Kosten verschillen per ceremonie. 


 

Cacao ceremonie & dance 

Datas voor deze ceremonies komen snel!

Een van de meest bevrijdende vormen van bewegen is dansen. Zeker als je kan dansen zoals jij dat graag wilt. Vrij, speels en open, zonder dat je hoeft te denken aan wat andere daarvan vinden. In deze ceremonie gaan we dansen op muziek die je hart laat open en een glimlach brengt op je gezicht. Muziek die je van de melkweg naar de jungle en terug in de 90’s brengt. Van spacy naar tribal, house en zuid-amerikaanse muziek. Voordat we gaan dansen is er een cacao ceremonie. Cacao opent je hart. Je hebt waarschijnlijk weleens ervaren dat je blij wordt van chocola. Deze ceremoniële cacao komt uit Peru. Deze pure cacao en cacaoboter wordt gemaakt speciaal voor ceremonies. In deze pure vorm zal de cacao je helpen om vrijer te dansen en dieper in de meditatie van het dansen te komen. Op ceremoniële wijze zal de cacao drank geschonken en gedronken worden. Je kunt een intentie meegeven aan jouw cacao en het dansen. In de tijd van de Azteken en Inca’s werd cacao gezien als een medicijn en gedronken om spiritualiteit en creativiteit op te wekken. De cacao brengt je meer in lijn met alle liefdevolle energie die je al binnenin je hebt. Dan gaat het dansen van start. We starten zacht en rustig, om daarna de dynamiek en snelheid op te voeren. We sluiten weer rustig en meer spacy af. Je kunt helemaal in je eigen bubbel dansen. Deze vorm van dansen werkt bevrijdend en helend. Tijdens het dansen wordt er niet gesproken. Heb je vragen of vind je het spannend, spreek mij gerust aan. Ik kan je alles vertellen en net zo enthousiast maken. 

Programma

  • Opening met thee
  • Meditatie
  • Cacao met dans
  • Sluiting met thee en lekkers

    Kosten voor deze ceremonie is €39,95

 

Waar moet je rekening mee houden:

Ongeveer 1 uur van tevoren niet meer eten en geen cafeïne houdende dranken, melk of vleesproducten in de 24 uur voorafgaand aan de ceremonie. Eet een lichte maaltijd.  Alleen dan wordt de Cacao optimaal opgenomen in je lichaam. Kom in lekker zittende kleding en neem een dekentje mee als je daar behoefte aan hebt. Wij zorgen voor een warme, fijne en veilige setting met heerlijke ontspan theetjes. Na de ceremonie is er fruit en ander lekkers.

 

Na aanmelding ontvang je een bevestiging en een betaalverzoek voor de reservering van jouw plek. Enkele dagen voor aanvang ontvang je nog een reminder.

 

Heb je nog vragen? Bel of app me gerust even: 0615092480

 

Liefs, 
Gabriella